iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Полицаи ще охраняват Сурва

Полицаи ще охраняват Сурва 01_1422456189

Полицията и общината в Перник предприеха мерки за осигуряване на реда и сигурността по време на ХХІV международен фестивал на маскарадните игри „Сурва”.

ОДМВР – Перник и Община – Перник предприеха мерки за осигуряване на добър обществен ред и недопускане на инциденти по време на традиционния международен фестивал на маскарадните игри „Сурва” 2015 г. По 120 полицаи на ден ще охраняват мероприятието, в това число и от столицата.

Със заповед на кмета на Община – Перник е изграден Щаб, който да организира, ръководи и контролира цялостната дейност по обезпечаване на фестивалните дефилета. В него са включени представители на общината, полицията, ДАНС, НАП, Агенция по безопасност на храните и други служби. Предприети са мерки за ограничаване и спиране на движението в района на придвижване и дефилиране на маскарадните групи. През трите дни на фестивала/ 30, 31.01. и 01.02.15 г./ се забранява паркирането и движението по улиците „Физкултурна”, ул. „Брегалница”, пред сладкарница „София”, ул. „Радомир”, „Св св. Кирил и Методий” от пресечката с ул. „Раковска” до Детмаг, ул. „Струма”, ул. „Самоков” и паркингите на Минна дирекция, Община – Перник, и зад кино „Кракра”. Гражданите да спазват стриктно ограниченията и да не създават предпоставки за инциденти и нарушения.

От полицията призовават всички жители и гости на фестивала, да не оставят в автомобилите си дрехи, дигитална техника и други ценни вещи. С цел недопускане на джебчийски кражби, жертви на които са основно жените, да пазят чантите си и да не носят големи суми пари и ценни вещи в тях. От полицията са изготвени предупредителни стикери, които ще бъдат залепени на входните врати на блоковете, за затваряне вратите на общите части, което би ограничило домовите кражби. При нарушения на обществения ред, забелязване на оставени без надзор пакети или други предмети или други инциденти, да се търси съдействие от близкостоящия полицай.

Могат да се подадат сигнали и на тел. 112.

В ОДМВР – Перник има достатъчен брой дежурни групи, които да отработят евентуално възникнало произшествие или извършено престъпление. Ще бъдат осигурени екипи на ЦСНМП – Перник и РСПБЗН, които да реагират своевременно.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.