iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриват Сурва със специално шоу

Откриват Сурва със специално шоу 01_1453974277

Община Перник ще изненада приятно гостите на фестивала с атрактивен спектакъл за откриването на юбилейния ХХV–ти Международен фестивал на маскарадните игри. Грандиозното шоу е под наслов “50 години Сурва“, като сценарият, режисурата и хореографията са дело на Красимир Димитров – хореограф на формацията “Masters of the Dance”. Спектакълът е тематичен, разработен по повод юбилейното издание на Сурва и ще бъде на фона на специална филмова музика, подбрана за случая.

В програмата ще видим атрактивните танцьори от „Майсторите на танца”. Специално участие в спектакъла имат Гуна Иванова, Христо Косашки, Валентин Асенов, Ива и Велислава Костадинови и Мирела Асенова. Освен емблематични песни за България, те ще изпълнят и песен за Сурва, специално създадена за юбилейния ХХV-ти маскараден фестивал.

Песента е подарък от организаторите на спектакъла за всички перничани и
гости на града по случай 50-годишнината от създаването на фестивала. Автор на текста е сурвакарката от с. Лесковец Вера Валериева.

За финала на гала-вечерта на 29 януари „Майсторите на танца са подготвили уникална хореография с 18 тъпана. Атрактивен акцент към шоуто ще бъдат и конниците от клуб по конен спорт “Давид” – Перник.

По традиция юбилейният спектакъл ще завърши с пищно пиротехническо шоу, със сурвакарски танци край огъня и екотен звън от сурвакарите на село Кралев Дол.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.