iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нямало е проблеми на Сурва

Нямало е проблеми на Сурва 02_1423038854

На заседание Оперативната група за бързи реакции при зимни условия при областния управител съобщи, че международният фестивал Сурва е минал без проблеми и аварии.

Въпреки големия брой посетители, обстановката по време на маскарада беше спокойна, докладва директорът на Областната дирекция на МВР Славчо Станиславов. Регистрирано е едно тежко престъпление – убийство на територията на кв. „Изток”. След проведено разследване и събрани доказателства, виновникът е задържан и предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Директорът на Областното пътно управление /ОПУ/ инж. Румен Сачански отбеляза, че полученото заледяване по скоростната магистрала тази сутрин е причинено от факта, че опесъчаването й е извършено в твърде ранен час – около 5.30 часа. Това е наложило почистващите машините да преминат повторно, за да бъде осигурено нормалното движение на автомобилите. „Ще предприемем мерки спрямо фирмата-изпълнител и няма да допуснем отново заледяване на пътни участъци”, заяви Сачански.

Управителят на ВиК Иван Витанов съобщи, че през изминалите празнични дни, няма получени сигнали за проблеми по каналната и водопроводната мрежа. Отстраняването на авария на ул. Кракра по време на фестивала е било затруднено от големия брой паркирали автомобили.

Витанов увери, че нивото и обема на язовирите в Пернишка област се следят и контролират непрекъснато и причини за тревога в това отношение няма.

От ЧЕЗ уведомиха, че силният вятър и валежите от мокър сняг са причинили множество проблеми по електропреносната мрежа. Екипите са реагирали своевременно. По-продължителна е била работата по възстановяването на електрозахранването в селата Косача и Чуйпетлово, които са били без ток няколко часа. През идващата седмица се предвиждат планови прекъсвания на тока. Подробна информация за това е публикувана на страницата на ЧЕЗ.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.