iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да е имало конфликт на интереси по време на Сурва

Може да е имало конфликт на интереси по време на Сурва 02_1423119094

Ето писмо на читател: „Между еуфорията от традиционния кукерски празник остана незабелязана една любопитна подробност. Снимката по-долу показва, че за цялата организация и подготовка около традиционното събитие, се е погрижила фирмата на главния инж. на община Перник – Богомил Алексов.

Интересно на какво основание Общината преценява да възложи подобни обекти на личност, пряко свързана с управлението на града и не е ли това конфликт на интереси, който може да дискредитира не само висшите етажи на общината, но и града ни като цяло?”, пита нашата чителка, която е изпратила и снимка в потвърждение на написаното.

Всъщност Гугъл дава доста информация за пернишката фирма „АБ и Ю Инженеринг”, чието име е изписано на автомобила от снимката. На линка http://comunicatorbg.com/ab_contacts.html, представящ дейността на фирма „АБ и Ю инженеринг” ООД, като неин управител продължава да стои името на инж. Богомил Алексов – настоящият нов главен инженер на Община Перник.

Предполагаме, че инж. Алексов при встъпването си в длъжност е прехвърлил собствеността на фирмата на друг член от семейството, но свързаните с местната власт фирми не представляват ли наистина конфликт на интереси?!

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.