iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Женското първенство по волейбол започва новия сезон

Женското първенство по волейбол започва новия сезон 09_1411134408

Новият сезон 2014/2015 на женското първенство по волейбол на България започва на 18 октомври (събота). Това съобщиха за от федерацията.

Така дамите ни стартират надпреварата заедно с първата група при мъжете. Двубоите от Суперлигата на 17 и 18 октомври (петък и събота).

Знае се, че мъжкият отбор на „Миньор” започва сезона с домакинство срещу „Левски боол”. Това означава,че най-вероятно жените на ЕПУ ще гостуват в първия кръг.Както през изминалия сезон, така и сега седем отбора ще се борят за титлата при дамите – Левски (София), ЦСКА (София), Марица (Пловдив), Казанлък (Казанлък), Славия (София), ЕПУ (Перник) и новакът Сливен (Сливен). ВК Сливен подаде заявка за участие само преди дни, като с формирането на женски отбор ще внесе колорит в шампионата. Участие в първенството по различни причини пък отказа Спартак 1996 (Плевен), като клубът през този сeзон ще играе само с формации до старша възраст.Форматът на женския шампионат се запазва, като след изиграването на редовия сезон, с цел повече мачове следва допълнителен турнир. Той е разделен на две части, като в първата част в София се срещат отборите по между си, а на друго място останалите три клуба. Във втората част всички тимове се събират на едно място и се срещат отборите, които не са играли помежду си.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.