iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вторият отбор на Славия победи Миньор (Перник)

Вторият отбор на Славия победи Миньор (Перник) 03_1457339379

Вторият отбор на Славия се наложи с 3:1 над Миньор (Перник). Те играха в контрола, която запълни програмата на отборите, които почиват. По странно стечение на обстоятелствата почивка заради извадени или отказали се отбори имаха и мъжете на Славия, и старшата възраст, както и перничани във В група. Внукът на Тодор Барзов- Георги Йомов, откри резултата от дузпа за Славия в 26-ата минута, но само 4 по-късно перничани възстановиха равенството чрез Томислав Павлов. След това обаче белите наложиха надмощието си и стигнаха до успеха с попадения на Китан Василев и Георг Илиев, син на легендарния защитник на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла.

Срещата беше изгледана от старши треньора на първия отбор Александър Тарханов, който остана доволен от показаното. Втората формация беше водена от Ивайло Семерджиев, по принцип наставник на юношите до 19 години, от които той вкара доста момчета. Много добре се представи централният защитник Петко Христов, роден през 1999-а година, както и бековете Димитър Савов и Димитър Буров. На вратата беше Марио Кирев, който е гласен за титуляр заради петия жълт картон, който получи ветерана Георги Петков.

Освен Кирев, от първия отбор взеха участие още руснакът Никита Сергеев, Владимир Семерджиев, Емил Стоев. На съседния терен пък младшата възраст на Славия се наложи с 3:0 над Черноморец (Бургас) в среща от 19-ия кръг на Елитната група до 17 години. Акулите се държаха до 60-ата минута, а след това в рамките на 10 минути пуснаха три гола. На два пъти се разписа Христо Тодоров, а един гол от дузпа добави Георги Славчев от дузпа. Срещата ще се запомни и с тежката контузия, която получи Руси Грозев от Черноморец. При единоборство му беше пукната главата, а по заповед на лекаря на мача и дежурния делегат Николай Добрев той не продължи мача и беше откаран в Пирогов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.