iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Все още не е избран изпълнител на ремотнта на игрище "Звезда"

Все още не е избран изпълнител на ремотнта на игрище "Звезда" 07_1405606414

Ремонтът на тренировъчното игрище „Звезда” в пернишкия квартал "Димова махала” не почва. Не е стартирала процедурата по избор на изпълнител.

Едва с вчерашната поща в Перник са получени от Министерството на младежта и спорта за подпис документите, необходими, за да бъде обявена обществената поръчка. „Предстои една дълга, дълга процедура“, обясни кметът Росица Янакиева в отговор на въпрос - защо не се работи на игрището, зададен й на днешната сесия. Тъй като някой много се притесняваше, че кметът ще открадне парите, ако те дойдат в общината, сега всичко е в ръцете на министерството, коментира Янакиева, като почерта, че по обектите, които се изграждат с парите по „Растеж и региони”, дадени на общината, вече се работи.

Заради въпросния ремонт, на извънредна сесия през май местният ОбС учреди безвъзмездно право на строеж на Министерството на младежта и спорта за срок от три години. Съветниците поставиха и още едно условие - ремонтните дейности да стартират до една година. По линия на министерството, освен реконструкцията на тренировъчното игрище, за която са заложени 600 000 лева, с останалата част от предвидения милион трябва да се направи ремонт и в зала „Дружба“.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.