iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Връчиха грамоти на медалистите от спортен клуб по таекуон-до “Калоян Ладимекс”

Връчиха грамоти на медалистите от спортен клуб по таекуон-до “Калоян Ладимекс” 05_1399704158

Европейски шампиони и спортисти, които са се класирали в европейското първенство по таекуон-до ITF получиха грамоти. Те са за принос в развитието на спорта, като са връчени от областния управител на Перник Михаил Михайлов.

В деня на Европа той посрещна в кабинета си спортисти от клуб “Калоян Ладимекс”, които наскоро спечелиха поредните си отличия от европейското първенство по таекуон-до ITF в Беларус. Губернаторът връчи грамота на европейската шампионка Василена Йорданова. Момичето победило на финала много силната състезателка от Русия, което е голям пробив за българския спорт, сподели треньорът Иво Иванов. Василена за трети път се окичва с европейското злато и вече се е устремила към световната титла. Втора в своята категория останала Вероника Никифорова. За нея това е пореден успех след миналогодишното много добро класиране в Словения. За първи път на европейско първенство участвали Кристина Славева, Дарина Кърцелина и Ивелин Иванов, които също са се представили много добре.

Младите спортисти получиха грамоти от областния управител, който им пожела още много успехи и същия хъс за победа и извън спорта. Той връчи грамота и на треньора Иво Иванов, чиято е заслугата за успехите на много състезатели през годините, представили България и област Перник достойно на много първенства. “Благодаря ви за това, което правите за спорта, за нашето самочувствие и за авторитета на България и на област Перник по света. Гордеем се с вас!”, каза областният управител Михаил Михайлов.

В срещата участваха и Людмил Цикловски и Соня Савова- членове на новия управителен съвет на клуба. Соня е една от първите състезателки на “Калоян Ладимекс” със значими успехи на национални, европейски и световни първенства, припомни Иво Иванов. Впоследствие през годините пернишките таекуондисти се наложиха като фаворити и днес печелят медали на всяко състезание.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.