iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Волейболистите ще играят мач в неделя

Волейболистите ще играят мач в неделя 03_1425628930

На 8 март волейболистите на „Миньор” ще излязат за най-важния си мач в зала „Борис Гюдеров”. Мачът ще е от 17,30 часа. Перничани се срещат с отбора на КВК „Габрово”, за да определят кой ще изпадне директно във Висшата лига и кой ще отиде да играе плейаут.

Преди този кръг габровци се надяваха, че ще решат въпроса още предишния кръг, когато домакинстваха на „Левски боол”.

Трябваше им победа, за да си гарантират поне още един шанс за оставането. Само че столичани изиграха мача честно и почтено и си гарантираха участие в плейфотие, където ще вгорчат живота водача в класирането. Това обаче си е техен проблем, нашите проблеми са други. Колкото и да не ни се иска да го признаем, гостите имат известно предимство, тъй като имат две точки в повече. Така че ако паднат с 2:3 двата отбора ще имат равен брой точки и ще има едно здраво броене по допълнителни показатели, за които просто не ни се мисли. Затова най-добре е перничани да надделеят с 3:1 или 3:0 и ще имат точка повече. Тогава отиват на мач срещу „Виктория волей” , който почти сигурно ще е втори във Висшата лига, веднага след „Инвестбанк Тетевен волей”. Какъв точно ще е регламентът на този плейаут, ще реши федерацията, която, както знаем, твърде често си променя мнението. Това ,обаче в този момент не е толкова съществено. Защото първо трябва да стигнем до плейаута.

Зрителите, които обичат волейбола, също могат да помогнат. Най-малко, като напълнят зала „Борис Гюдеров” и подкрепят волейболистите както се полага. После ще се мисли за пари, осигуряване кадрово на отбора за следващия сезон и т.н.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.