iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Волейболен клуб “Миньор”, Перник залага на професионализма

Волейболен клуб “Миньор”, Перник залага на професионализма 09_1474636673

Професионални основи вече са положени в мъжкия отбор на Миньор (Перник) за новия сезон 2016/2017 в Суперлигата на България, като това разкри президентът на клуба Петър Първанов на среща с медиите в Пресклуб “България”.

За първи път от много години е осигурено добро финансиране на клуба, което засяга не само мъжкия отбор, но и състезателите от детско-юношеската школа. Новост за тима на Миньор е, че вече няма да има работещи състезатели, като всички играчи ще се занимават професионално само с волейбол, както приляга на един клуб в първата група на мъжкото първенство.

“Можем да кажем, че бюджетът за тази година е достатъчен, щом си позволяваме да взимаме нов треньор и нови играчи”, заяви Петър Първанов, който не пожела да уточни точни цифри. “Може да се каже, че местния бизнен започна да помага. Десет местни спонсори се грижат за финансовата ни стабилност. Надявам се до нова година да успеем да привлечем и един основен спонсор, което ще ни издигне на едно по-високо ниво”, допълни шефът на клуба.

“Целта ни през този сезон ни е да се опитаме да възвърнем известни позици в Суперлигата и да върнем публиката в залата. Ако това стане ще бъдем доволни и ще бъде една основа за привличането нови бъдещи спонсори”, завърши Петър Първанов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.