iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ветераните от ЦСКА победиха футболистите от Драгичево

Ветераните от ЦСКА победиха футболистите от Драгичево 02_1456740976

Благотворителна кауза доведе едни от най-големите легенди на ЦСКА на стадиона в пернишкото село Драгичево, като приятелският мач между червените ветерани и бивши футболисти на Спортист (Драгичево) наблюдаваха кметът на община Перник Вяра Церовска, областният управител Александър Александров и заместник-кметът Денислав Захариев.

Гости –ветерани на ЦСКА, но не на стадиона, а сред публиката бяха Георги Велинов, Ангел Рангелов, Костадин Янчев, Емил Бученски и Сашо Станков. На терена излязоха имена като Мартин Горанов, Радослав Здравков, Александър Томаш,Илия Ботушаров,Методи Здравков,Юрий Тодоров и др. Димитър Пенев не успа да дойде поради неотложни причини.

Инициативата събра над 500 души публика. Имаше хора от съседни села както и от община Перник, обясни кмета на Драгичево Виктор Викторов. Със събраната над 1000 лв ще бъде подпомогнат бившия футболист на „Спортист“ Радослав Ангелов,който пострада при катастрофа. Той се нуждае от ортопедично легло на стойност 3 хиляди лева и средства за възстановяване от тежкия инцидент.

В началото на срещата както си му е реда капитаните на двата отбора се поздравиха – Здравко Рангелов и Виктор Викторов. Още в първото полувреме червените ветерани поведоха с 3:1. Капитанът на местния отбор и кмет на Драгичево Виктор Викторов сподели,че е дал всичко от себе си, но късметът е бил на страната на гостите .Той игра в защита с номер 5.Въпреки опитния вратар Марио Петров ,легендите на ЦСКА успяха през второто полувреме да вкарат още три гола.Овациите на публиката спечели Филип Филипов,който направи хеттрик и изпрати топката във вратата на Спортист цели три пъти. Така се превърна в голмайстор на срещата. Все пак Спортист намалиха разликата и така мача завърши 6:3.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.