iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ветерани дариха 1000 долара на клуба по борба на "Миньор"

Ветерани дариха 1000 долара на клуба по борба на "Миньор" 09_1441884808

Ветерани на СК Борба “Миньор” (Перник), живеещи от години в САЩ, дариха за втори път сумата от 1000 долара на едноименния спортен клуб през таз 2015 година.

“Поговорихме си с Ивчо и той ни обясни, че в момента изцяло реновираната зала по борба в Перник, все още се оборудва. Разбрахме се парите да бъдат използвани за закупуването на качествени спортни уреди от “Суплес”, фирмата на Иван Раднев, производител на хита “Българска торба”, каза единият от дарителите и бронзов медалист от Световно първенство – Стойчо Иванов.

Бившите състезатели приветстваха спортист номер едно за 2013 година – Иво Ангелов, на американска земя и му благодариха за голямото сърце и достойното представяне на Световното първенство в Лас Вегас.

Припомняме ви, че това е трето дарение от САЩ в посока СК Борба “Миньор” (Перник). В началото на 2014 г., спонсорът на ФК “Миньор” (Чикаго) – Димитър Огнянов дари $2000, с които тогава бяха закупени анцузи и трика за мъжкия отбор. През февруари месец на настоящата година, дарената сума от $1000 беше използвана за закупуването на качествени борцови кецове.

“Всички ние сме тренирали в продължение на години в тази зала и тя беше наш дом. Затова, с радост помагаме от сърце с каквото и когато можем. За в бъдеще имаме идея да направим трика за детско-юношеската школа на клуба. Много се радвам, че успяхме да се видим с Иво на живо. Някои от момчетата бяха ангажирани и не успяха да дойдат, но пък се чуха най-сърдечно с него по телефона”, коментира кореспондентът на в-к “България” в Чикаго – Николай Василев.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.