iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Сандански “Миньор” надви “Вихрен”

В Сандански “Миньор” надви “Вихрен” 11_1448352389

Преди мача през миналия уикенд срещу „Беласица” старши-треньорът на перничани Петър Анестиев заяви, че неговите футболисти задължително трябва да спечелят двубоя, тъй като им предстоят два много тежки мача до края на есенния дял на първенството. От тях те може и да не вземат точка.

От първия от тях неговите футболисти взеха максимума – цели три при гостуването си на отбора на „Вихрен”, който до този кръг беше и пред „Миньор” в класирането. Началото на двубоя беше повече от драматично, но и добро за гостите в този мач. Още в третата минута на срещата Симеон Ганчев изскочи зад гърба на бранителите на „Вихрен” и заби топката във вратата зад Захари Димитров, като вкара 12-то си попадение в есенния дял на първенството в полза на „Миньор”. Само две минути по-късно обаче футболистите на домакините възстановиха равенството чрез Кафтанов. В средата на полувремето, в 29-та минута на мача, Даниел Стефанов направи хубав самостоятелен пробив и с още по-хубав удар отново изведе миньорци напред в резултата. При това голово съотношение приключи и първата част на двубоя. В началото на второто полувреме на практика дойде и развръзката в мача. Томислав Павлов изпълни хубав пряк свободен удар от повече от 30 метра, вратарят на домакините Захари Димитров като че ли подцени удара и топката мина през ръцете му, за да спре в мрежата за 3:1 за „Миньор”. В края на мача отново стана драматично след като Сидер Томов видя червения цвят на картона и си тръгна към съблекалните минути преди да изтече редовното време, като по този начин лиши съотборниците си и най-вече себе си от възможността да излезе в последната среща за сезона срещу ЦСКА. И след като домакините не успяха цяло полувреме да вкарат гол, това направи резервата за „Миньор” Кристиан Петков, който с автогола си в края на даденото от съдията Йото Гарабедов шестминутно продължение оформи крайното 3:2 в полза на съотборниците си. Неприятното за миньорци е това,че стълбът в защитата им Адриан Олегов контузи коляното си и едва ли ще може да излезе в последния двубой от есенния дял на първенството.

Резултат: Вихрен – Миньор 2:3

Голмайстори 0:1 3-та Ганчев, 1:1 5-та Кафтанов, 1:2 29-та Стефанов, 1:3 48-ма Павлов, 2:3 90 +6 Петков(автогол)

Състави: Вихрен: Димитров,М.Геортиев (92 Стоев), Тренков, Атанасов ( 34 Домозетски), Панчев, Ласков, Саватов, Н.Георгиев, Кафтанов (82 Дънгов),Захариев, Пехливанов

Миньор:Георгиев, Томов, Олегов (60 Петков),Иванов, Илиев, Габаров, Панталеев ( 83 Милчов), Стефанов, Павлов, Ганчев ( 89 Найденов)

Жълти картони: Тренков, Саватов ( Вихрен), Софрониев, Томов, Ганчев, Стефанов ( Миньор)

Червен картон: Томов ( Миньор)

Главен съдия: Йото Гарабедов,аситенти – Станислев Груев, Драгомир Милев

Стадион „Вихрен”((Сандански) 150 зрители

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.