iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В маратона във Витоша участва и перничанинът Владислав Иванов

В маратона във Витоша участва и перничанинът Владислав Иванов 06_1402908087

В 100-километровия планински маратон във Витоша участва и перничанинът Владислав Иванов.

Номерът му е 234, като той се включи в първия ден в колоезденето, като мина стоте километра за 6 часа. Той участва за първи път в подобно състезание.

Чаках този ден с огромно нетърпение, защото предизвикателството беше голямо, разказа пред Pernik Today колоездачът. Досега той е карал на дълги разстояния, но не е минавал наведнъж толкова голям пробег.

Седмица преди това минал на специална диета. Участвал в маратона не за победа, а за да докаже на себе си, че когато човек иска нещо, може да го постигне. Доволен е, че е доказал волята си и въпреки страшната умора след 100-те километра твърдеше, че се чувства перфектно. Теренът беше доста труден, с камъни, завои, изкачвания и доста кал. Но пък имаше прекрасни гледки и адски много адреналин, разказа Владислав. Перничанинът заложил на по-тежки гуми с огромната надежда да не спука гума. Затова и тръгнал без резервна гума.

Маршрутът включваше изкачване до Златните мостове, след това спускане до село Кладница, оттам към язовир „Студена”, после през Боснек и Чуйпетлово, спускане към с. Ярлово и оттам до Железница и отново Бояна.

292-ма колоездачи и 93-ма пешеходци взеха участие в 42-та поред обиколка на Витоша. Сред състезателите имаше и доста възрастни, но и 10-годишни деца, разказа Владислав. Пернишко семейство с 12-годишния си син също са били сред участниците в маратона. Близо 15-тина души от Перник са борили 100-те километра в планинската обиколка.

В центра на пернишкото село Боснек чевръсти баби сюрпризирали колоездачите с вити баници и домашно опечени курабийки. Тестените деликатеси свършили почти скорострелно. Огладнелите велосипедисти омели за минути вкусотиите, с които ги срещнали боснешките жени.

През април Владисалв участва и в състезанието за планинско колоездене „Байк за Чепън” в Драгоман, в което преодоля 42-километрово трасе.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.