iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Б група може да влезе "Миньор" за следващия сезон

В Б група може да влезе "Миньор" за следващия сезон 06_1434524954

Миньор е готов да играе в Б група, ако получи покана от БФС. Това съобщиха от клуба, като перничани завършиха на второ място в Югозападната В група и очакват решението на Изпълкома, свързано със струкpaтa на втората ни дивизия.

Плюс за чуковете е, че за разлика от много отбори във втория ешелон клубът отговаря на всички изисквания, залегнали в наредбата на БфС. Миньор разполага със стадион, покриващ изискванията като инфраструктура. Съоръжението разполага със зала за пресконференции, допинг контрол, лекарски кабинет и стая за видеонаблюдение, а до дни се очаква започване на работа по подобряване на тревното му покритие.

Отделно в детско-юношеската школа тренират около 250 деца, обучавани от 7 квалифицирани треньори. Миньор има най-малко по един отбор във всяка възрастова група, с който участва в първенствата, организирани от БфС.

Не на последно място клубът е без задължения и има подкрепата на Община Перник. От есента жълто-черните ще могат да ползват и още един терен за подготовка - новоизграденото изкуствено игрище в кв. Димова махала, което предстои да бъде официално открито в близките дни.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.