iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тренировъчното игрище “Звезда” не може да се използва засега

Тренировъчното игрище “Звезда” не може да се използва засега 09_1442299957

Тренировъчното игрище “Звезда” в кв. Димова махала в Перник не може да се използва без да е въведено в експлоатация и без да има разрешение на Дирекция за национален строителен контрол /ДНСК/. Това пише в писмо на зам.-министъра на спорта Калин Каменов, изпратено до кмета.

Документът идва в отговор на писмо, с което градоначалникът Иван Иванов уведомява висшето спортно ведомство, че на “Звезда” е проведено спортно събитие, “обявено като официално откриване на спортното съоръжение”.

Миналия петък лидерът на БСП Михаил Миков бе на реновираното игрище и бе зрител на мач между ветераните на “Миньор” и “Марек”. Истината бе, че славните футболисти поспортуваха на ръба на закона. На практика акцент се поставя върху това събитие, но за факта, че на “Звезда” почти всеки ден тренират деца, включително и тази сутрин, се мълчи. За малките футболисти кой е издал разрешение, за да спортуват, питат перничани.

В периода 1 – 10 септември 2015 г. е проведена държавна приемателна комисия, назначена със заповед на ДНСК и която е извършила оглед на тренировъчното игрище. Становището е, че обектът съответства с издадените строителни книжа и изискванията на строежите, се казва още в писмото на зам.министър Каменов. Има предложение за издаване на разрешение за ползване на обекта. Към 12 септември 2015 г. обаче в ММС все още не е получено такова, затова игрището не може да бъде ползвано преди да бъде въведено в експлоатация, се подчертава още в документа.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.