iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тодор Скримов получи много тежка травма в началото на втория гейм при игра с Аржентина

Тодор Скримов получи много тежка травма в началото на втория гейм при игра с Арж

Националният ни отбор по волейбол победи Аржентина с 3:0 гейма (27:25, 25:20, 25:22) в първия сблъсък между двата тима от последния уикенд в група "С”. Те играха във втора дивизия на Световната лига.

Срещата се игра пред около 5000 зрители в зала "Конгресна” в Двореца на културата и спорта във Варна. На трибуните бе и националът Цветан Соколов, който лекува контузия, но даваше на живо подкрепа на своите съотборници. Победата на "лъвовете" обаче може да бъде определена и като пирова, тъй като посрещачът Тодор Скримов получи много тежка травма в началото на втория гейм.

Според първоначалните прегледи има съмнения за частично разкъсан мускул в прасеца, като в неделя Скримов премина по-обстойни прегледи. Травмата със сигурност вади посрещача за финалите на Световна лига, които са следващия уикенд във Варна. По време на мача с Аржентина контузия на ръката получи и Андрей Жеков, но проблемът не изглежда сериозен.

"Важна победа за нас. За жалост неприятната новина са травмите. При Тошко Скримов положението изглежда по-сериозно, но да се надяваме, че няма някакво разкъсване на прасеца. Дано се размине леко. При Андрей Жеков мисля, че положението е по-оптимистично”, коментира селекционерът Константинов.

Белгия ще бъде съперник на българския национален отбор по волейбол на полуфиналите в борбата за промоция в първата дивизия на Световната лига. Мачът ще се проведе на 10 юли от 17 ч в зала "Конгресна“ във Варна.

Белгия стигна до финалите, след като спечели своята група "Е“. Воденият от Доминик Байенс тим записа успех в 10 от 12-те си мача в предварителната група. В другия полуфинал Франция ще срещне Канада или Аржентина.

Мъжкият национален отбор на Русия пък за пръв път изпадна от елитната дивизия на Световната лига. Това стана факт след победата на Австралия над Сърбия с 3:2 гейма. От 12 мача през този сезон, Русия спечели само един и завърши със скромния актив от 5 точки.

Според регламента отборът с най-лоши показатели напуска елитната дивизия. Селекционерът на Русия Андрей Воронков подаде оставка по-рано през седмицата, а на негово място се завърна Владимир Алекно.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.