iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Спортен празник за перничани

Уличен фитнес в Перник

В Перник е организиран спортен празник за любителите на активното движение във връзка с отбелязването на Международния ден на предизвикателството, ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта. Празникът ще се проведе с масови спортни прояви на днес 19 май – събота.

Месец май е обявен за „Месец на българския спорт“ от Министерство на физическото възпитание и спорта. В съботните спортни прояви са поканени за участие деца и младежи, които ще се състезават в различни видове спорт, сред които лека атлетика, футбол, колокрос, шахмат и други.

Официалното откриване на спортния празник е в 10 часа на площад „Кракра“. Празникът стартира от 9 часа с демонстрации по стрийтбол, изява ще направят и състезателите от Спортно училище „Олимпиец“. В програмата е включено и състезателно семейно шоу „Мама, татко и Аз“ с участието на детските градини пред Двореца на културата.

Лекоатлетическият крос ще премине по маршрут от колелото при ресторант „Байкал“, през парка, алеята на спорта, след маратонците ще стартират и велосипедисти. Футболни срещи ще се играят на спортното игрище при Обединен детски комплекс, младежите ще се включат и в уличен фитнес на уредите по „Алеята на спорта“ при ОДК, също там ще се проведе и шахмат на открито. 

Източник: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.