iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще реновират стадиона в Мещица

Ще реновират стадиона в Мещица 01_1452838361

ФК „Дружба” в Мещица ще се бори за реновирането на стадиона в селото, като заради това клубът и сръбският Димитровград влизат в партньорски отношения и ще кандидатстват с проект по програмата за трансгранично сътрудничество. Проектното предложение се казва „Спорт за всички”. Максималната допустима стойност по проекта е 600 000 евро, като бюджетът ще бъде разделен пропорционално и за двете страни в съответствие с изпълняваните дейности. Не се изисква съфинансиране от страна на Община Перник. Водещ партньор е община Димитровград.

Проектът си поставя за задача да реконструира и модернизира стадиона в Мещица. Дейностите включват още изграждане на дребномащабна техническа инфраструктура, стимулираща посещенията в спортното съоръжение, като изграждане на дренажна и поливна система, затревяване на терена, енергоосветяващо осветление, трибуни за 960 седящи места и ограда.

Крайният срок за кандидатстване 16 часа на 18 януари 2016 г. Дотогава трябва да е подписано споразумението с партньора община Димитровград и да бъдат окомплектоване на всички документи.

Предложението до Общинския съвет бе внесено от групата общински съветници от БСП, а местният законодателен орган даде съгласието си ФК „Дружба” да пробва силите си за безвъзмездното финансиране. Преди това кметът Деян Никифоров обясни пред съветниците, че грижата и стопанисването на стадиона ще бъдат ангажимент на футболния клуб, а охраната ще бъде от местната земеделска кооперация, с която кметството има добри взаимоотношения. Спортното съоръжение е общинска собственост, но досега от Общината са получени само 500 лв. В Мещица има и детски отбор, както и тим на ветераните. В момента ФК „Дружба” води първенството в своята група, а футболистите вече си поставят и по-високи цели. Засега отборът се издържа от спонсори.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.