iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще правят закрито спортно съоръжение в Радомир

Ще правят закрито спортно съоръжение в Радомир 07_1437462200

В Радомир ще бъде изградено закрито спортно съоръжение с изкуствена трева и осветление, като вчера Общинският съвет гласува 160 000 лв. за направата му.

Там спортните клубове ще могат да тренират целогодишно, обясни кметът на общината Пламен Алексиев, който внесе предложението.

На сесията общинските съветници решиха бюджетът на Общината да бъде увеличен с 900 000 лв. От тях 100 000 лв. ще се използват за отопление на сградата на общинската администрация и кметствата. Допълнително 50 000 лв. ще получат детските заведения в общината. Клубът на пенсионера и инвалида получава 10 000 лв., които ще бъдат използвани за ремонтни дейности.

В дейност „Изграждане и ремонт на улична мрежа“ бюджетът бе увеличен със 100 000 лв., а други 220 000 лв. отиват за необходими ремонти на канализационни и водопроводни мрежи в кв. „Арката“, кв. 1, ул. „Батенберг“ и за изолиране на воден резервоар и ремонт на помпена станция в с. Долна Диканя.

С 20 хиляди лева се увеличава бюджетът в сферата на културата, като 1 000 лв. от тях са предвидени за обогатяване на библиотечния фонд на НЧ „Напредък 1895″. 50 000 лв. ще се използват за мероприятия за изготвяне на начален етап на енергийна ефективност. В раздел „Дофинансиране на държавни дейности“ са предвидени по 20 000 лв. на ОДК и Центрове за настаняване от семеен тип, които са необходими за монтиране на камери за видеонаблюдение.

На сесията бе представен и отчет за дейността на Общинския съвет в Радомир. Съветниците приеха още предложението Общината да кандидатства по проект за „Подобряване на достъпа на хора с увреждания и хора над 65 г. с невъзможност за самообслужване до услуги за социално включване и здравеопазване“.

Пламен Алексиев запозна съветниците с проекта за изграждането на кръгово движение на улиците „Батенберг“, „Дупнишка“ и „Евлоги Георгиев“. Предстоят обсъждания на проекта.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.