iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Първият ни български медалист по борба щял да се отказва от спорта

Първият ни български медалист по борба щял да се отказва от спорта 06_1434345388

Първият български медалист от Евроигрите Даниел Александров е бил на косъм от отказване от спорта, като това разкри колегата му и световен шампион Иво Ангелов.

Както е ясно, Александров спечели бронзов медал на първите в историята Европейски игри в Баку, след като спечели в малкия финал с 3:2 над турчина Селчук Джеби. След успеха борецът ни, чийто прякор е Рамбо, се превърна в истинска знаменитост сред останалите ни спортисти. Те го нападнаха за снимки, като мнозина от тях докосваха медала му за късмет.

"Сега всички се радваме на Даниел, но малцина знаят през какво е минал, за да стигне до този успех, сподели пред БНТ Иво Ангелов. - Той работеше през нощта като охрана в дискотека, а сутринта идваше на тренировка. Добре, че беше Гриша Ганчев, който му помогна финансово и това му позволи да се съсредоточи върху борбата.

Всички сме много щастливи за него и се надяваме това да е само началото на силно българско представяне в Баку", пожела си Ангелов. Интересното е, че успехът на нашия борец дойде в отсъствието на личния му треньор Армен Назарян. Спецът не бе допуснат в Азербайджан заради продължаващия с години конфликт между домакините и Армения.

Самият Александров пък бе на седмото небе от щастие и благодари на ръководството на федерацията по борба, че не са му позволили да се откаже, когато е имал такива намерения.

"Щастлив съм много, само аз си знам какви лишения съм търпял, за да гоня мечтата си. Искам да благодаря на треньорите и на ръководството на федерацията, че повярваха в мен и не ми позволиха да се откажа", сподели Александров, благодарение на когото България вече фигурира в класирането по медали.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.