iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Провеждат международната седмица на движението и спорта

Провеждат международната седмица на движението и спорта 09_1412078772

Започна ежегодната Международна седмица на движението и спорта, като тя ще продължи до 5 октомври. Седмицата се провежда в цяла Европа.

Инициативата датира от 2010-та година. Перник се присъединява към международната седмица на движението и спорта за първи път.

Международната седмица на спорта у нас ще премине под мотото „Да раздвижим България“. Целта е да се окуражи по-мащабното включване на максимален брой хора във физически дейности или да имаме 100 милиона повече физически активни европейци до 2020 година.

Инициативата се прави всяка година и се провежда в цяла Европа през първата седемдневка на октомври. Адресирана е към спортни организации, младежки организации, градове, общини и мотивирани да се движат повече отделни хора. Пернишкият спортен клуб по таекуон до прегръща инициативата. Това ще бъде един мащабен празник на спорта и физическата активност. Треньорът Иво Иванов апелира перничани да се включат в дейностите. Участниците в Седмицата на движението и спорта и техните треньори ще получат сертификати.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.