iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проведоха волейболен турнир за купата на Благоевград

Проведоха волейболен турнир за купата на Благоевград 12_1450197005

Първи по рода си волейболен турнир за „Купата на Благоевград“ се проведе в зала „Скаптопара“, като инициативата е за състезатели юноши-младша възраст до 17 години. Идеята е първенството да се превърне в традиционно.

„Въпреки стремежа към победа, никога не забравяйте, че е изключително важно уважението към тези с които се състезавате. Важно е отношението към съотборниците, към хората, които срещате по време на състезания, важно е да бъдете спортсмени“, заяви в поздравителен адрес до участниците кметът Камбитов.

На турнира присъства известният волейболист, капитан на националния отбор и треньор Найден Найденов. В състезанието взеха участие отборите на Миньор–Перник, ВК „Благоевград“, Пирин-Разлог и Марек–Юнион-Ивкони. Старт на турнира дадоха отборите на „Марек“ и „Миньор“, които бяха изтеглени с жребии минути преди началото на съревнованието.

Финалната среща изиграха тимовете на Марек-Юнион Ивкони и Миньор-Перник. В изключително драматичня сблъсък надмощие взе отборът на Марек, който спечели двубоя с 3:1 гейма и се класира на 1-во място в турнира. Тимовете и на четирите отбора демонстрираха класа и спортменство.

Купата на победителите от Марек-Юнион-Ивкони връчи Найден Найденов. Призове бяха връчени за най-добър разпределител на Стефан Узунов, за най-полезен играч Светослв Иванов и двамата от „Марек“, на Велизар Ангелов за най-добър нападател от ВК „Благоевград“. Статуетка за най-добро либеро получи Костадин Цуцуманов от „Пирин“ – Разлог, наградата за най-добър блокировач взе Николай Грахльов от „Миньор“, а Юлиан Петров, също състезател на тима от Перник , грабна приза за най-добър начален удар.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.