iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пирин надви волейболистите на Миньор

Пирин надви волейболистите на Миньор 03_1362854391

Волейболния тим на „Миньор" отстъпи на „Пирин Хайстер" ЛТУ в мач, изпълнен с доста обрати, размяна на водачеството, грешки и хубави атаки. Първият гейм вървя равностойно до второто техническо прекъсване, когато домакините дръпнаха с три точки аванс за 18:15.Треньорът на гостите Христо Илиев се опита да спре устрема на миньорци с прекъсване, но след него две добри контри на Адриан Аначков и Александър Петров доведоха нещата до 21:17. Пуснатите в игра смени от страна на гостите в лицето на Борил Стоилов и Емил Георгиев не доведоха до никакви промени и геймът приключи пре 25:19 в полза на „Миньор".

Вторият гейм също беше равностоен до 8:7 на първия технически таймаут. Последваха три точки за „Пирин Хайстер ЛТУ" и аванс от две точки за тях при 8:10.Постепенно заработи блокадата на благоевградчани, за да се стигне до 20:15 в тяхна полза. Добра контра на Вдалислав Божиков и сервис - точка на Аначков допринесоха за намаляване на преднината на гостите при 21:22, но всички останали точки отидоха в актива на „Пирин Хайстер ЛТУ", за да се стигне до крайното 25:21 в тяхна полза.

Третият гейм започна кошмарно за миньорци, които набързо изоставаха първо с 0:4, а после и с 5:10. При 15:20 старши-треньорът на „Миньор" Румен Златанов смени Мартин Симеонов с юношата Любослав Симеонов, който се включи чудесно, и беше със сериозна заслуга за намаляването на преднината на гостите до 21:22. Но и в тази част се повтори развитието на третия гейм и нещата приключиха при 25:22 за „Пирин Хайстер ЛТУ"

Четвъртият гейм беше този, в който домакините играха най-добре. Първо поведоха с 4:1 и 8:5 при първтоо техническо прекъсване, а в края на частта направиха пет поредни блокади, за да приключат гейма при 25:15.

За съжаление, инерцията от този толкова успешен гейм, в който играта на всички вървеше, не беше запазена. Още в самото начало гостите поведоха с 3:1, 8:3 и всичко на практика приключи. Домакините редяха грешка след грешка, за да се стигне до крайното 15:5 за „Пирин Хасйтер ЛТУ", чиито волейболисти не бяха по-добри от миньорци, но показаха по-голяма устойчивост в повечето от решителните моменти в двубоя. 

Източник: pernikmedia.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.