iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пето място зае отбора по волейбол за момчета на „Миньор”

Пето място зае отбора по волейбол за момчета на „Миньор”  06_1403186073

Пето място зае отбора на „Миньор” на Суперфиналите от Държавното първенство по волейбол за момчета до 13 години,което се провежда в зала „Олимпиада” в Пловдив.

Перничани загубиха последователно от шампиона за миналата година „Арда” с 0:2, от домакина „Виктория волей” с 0:2,” Тетевен” с 1:2, и „Добруджа” с 0:2. В мача с добричлии перничани са водели с 26:25 в първия гейм,но са го загубили с 26:28. В последния ден възпитаниците на Ангел Василев надделяха с 2:0 след хубав мач срещу отбора на СУ и лишиха единствения столичен тим от бронзовите медали. Отборите на Виктория Волей (Пловдив) и Арда (Кърджали) стигнаха без загуба до последния мач от финалната шестица на, която се провежда в зала Олимпиада в Пловдив.

След изиграване на срещите преди на надпреварата двата отбора са с три победи и актив от 6 точки, като са без нито един загубен гейм.Във финалната шестица се играе по системата всеки срещу всеки, като шампионът се излъчва на база на показаните резултати, като се сумират точките от изиграните мачове. За тази възраст при победа се дават 2 точки, за загуба 0. Но когато мачът е след тайбрек 2:1, тогава победителят взема 2 точки, а победения 1. В решителния мач, който е определил победителя, се е стигнало до тайббрак, спечелен със 17:15 от домакините от „Виктория волей”, които са и новите шампиони на страната.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.