iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишкият шахматист Първан Аспарухов разби конкуренцията на блиц

Пернишкият шахматист Първан Аспарухов разби конкуренцията на блиц 07_1375019053

Това стана в шахматния турнир в село Камена край Петрич. Президентът на ШК „Юри Бендерев" отнесе конкуренцията от още 15 шахматисти, като в деветте кръга ,които се играха по регламент, постигна осем загуби и регистрира едно единствено равенство. Така Аспарухов взе първото място с актив от 8,5 точки, като се откъсна на цели две точки от втория в класирането,Методи Стойнев от „Марек Юнион Ивкони"(Дупница).

Още във втория кръг пернишкият шахматист се наложи над шахматиста с най-висок койфециент ЕЛО от участниците, мм. Сашо Николов, а единственият, който направи реми с перничанина беше Антон Хаджиев от „Виктори"(Благоевград). С 5,5 точки Любомир Данов от ШК „Юри Бендерев" е на пето място, шести с половин точка по-малко е шахматистът от другия пернишки шахматен клуб „Кракра Пернишки", Росен Илчов. В първия ден на турнирът по класически шахмат перничани се представиха доста добре.

След изиграване на първите четири кръга от турнира Людмил Ненков от ШК „Юри Бендерев" е на второ място с три победи и едно равенство и актив от 3,5 точки. Пред него с пълен актив е единствено ФИДЕ-майсторът Георги Филев. Трети в класирането с половин точка по-малко от Ненков е съотбобрникът му Любомир Данов.Със същия актив от три точки Първан Аспарухов е на пето място, също с три точки Йордан Николов е десети. Останалите пернишки шахматисти са извън първите десет. Общо в турнира взимат участие 39 шахматисти.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.