iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките шахматисти регистрираха четири загуби на първенство

Пернишките шахматисти регистрираха четири загуби на първенство 09_1411543690

На държавното първенство в Слънчев бряг пернишките шахматисти регистрираха четири загуби. Те в голяма степен са очаквани, тъй като още в предварителния стартов лист си е личало, че по рейтинг пернишките шахматисти могат да се състезават единствено с ШК „Найден Войнов” (Видин).

В повечето от останалите отбори има само състезатели с международни звания, друг е въпросът доколко са представители на градовете, за които се състезават или са наемници. Нашите пък са си от Перник и всяка спечелена точка е ценна.

Отборите са седем и най-вероятно няма да има изпадащ, което освобождава състезателите психически. В първия кръг перничани отстъпиха на „Локомотив”(Пловдив) с 1:3, като точката за нас беше спечелена от Й.Николов, който спечели без игра срещу гм.Атанас Колев. Във втория кръг шахматистите от ШК „Юрий Бендерев” отстъпиха със същия резултат на „Локомотив”(София). Двама от състезателите ни завършихха наравно – съответно Людмил Ненков с черните фигури срещу гм.Крум Георгиев и Йордан Николов срещу мм.Димитър Лалев. За съжаление, другите двама шахматисти ,братята Данови загубиха партиите си.. В третия кръг, паднахме от „Марек Юнион Ивкони” с 1:3, като Людмил Ненков спечели срещу мм.Николай Милчев. В четвъртия „Абритус”(Разград) постигна победи с 3,5:0,5 като Ради Данов завърши наравно с гм.Петър Дренчев.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.