iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишка състезателка по сумо беше избрана за беше избрана за „Спортист на НСА за 2016 година”

Пернишка състезателка по сумо беше избрана за беше избрана за „Спортист на НСА за 2016 година” 12_1481868706

Състезателката по сумо Анна Методиева беше избрана за „Спортист на НСА за 2016 година”, като церемонията се проведе в Многофункционалната зала на НСА. Стефка Костадинова, спортният министър Кралев,братята Пулеви – трудно е да се изброят всички известни личности от спорта, които присъстваха на тържеството, главен герой на който беше нашето момиче. Анна се занимава със сумо от години. Тази година след двегодишно майчинство тя се върна на тепиха и стана трета на Европейското първенство в Полша и пета на Световното. Анна и съпругът й живеят и водят подготовката си в Германия /съпругът й е нейн треньор/, в Перник и Батановци идват основно, когато имат някакви сериозни ангажименти. Анна не крие, че амбицията й е да завърши образованието си в НСА, а след това ще прави планове.

„Много съм щастлива от наградата и признанието. Получих почетен медал от ректора и стипендия от 2000 лева, което е и финансовото изражение на наградата. Да сме живи и здрави и да има още много поводи за гордост и радост. На всички желая весели коледни и новогодишни празници” – сподели за Pernik news щастливата сумистка.

Наградата „Спортист на НСА" се връчва ежегодно на възпитаници на спортната академия, които се състезават за клубовете на НСА и през годината са постигнали значителни спортни успехи. През годините нейни носители са Александра Жекова, Станимира Петрова, Евелина Николова, Станка Златева и др.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.