iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник спечели първото място в шахматен турнир за незрящи

Перник спечели първото място  в шахматен турнир за незрящи 07_1404898327

Перник спечели първото място в отборното и индивидуално класиране в проведения шахматен турнир за незрящи. Той се провежда за първи път в града.

Домакин на събитието беше Клуб за интеграция „Кракра“ към Съюза на слепите в Перник, а състезанието се проведе със съдействието на община Перник.

Общо 15 състезатели от спортни клубове от София и Благоевград взеха участие в първия шахматен турнир за незрящи за Югозападна България, който се проведе в базата на курортния комплекс в Рударци. В рамките на два дни състезателите показаха своите умения в класически шах.

В индивидуалното класиране първото място зае перничанинът Петко Пътев, в отборното класиране приза спечели отново пернишкият клуб „Кракра“ с председател Румен Трендафилов. В отборното класиране второто и третото място заеха съответно столичните клубове „Пираните“ и „Витоша“.

Наградите бяха връчени от старши експертът по младежки дейности и спорт към община Перник Ивайло Денов. Спортен клуб за интеграция „Кракра“ е сравнително млад. Идеята за учредяването на клуб е съществувала отдавна, но до създаването му през 2012 година шахматистите са членували в идентичен софийски клуб. След учредяването на местно ниво в клуба се записват 13 човека, а към момента членовете му са 16 с тенденция да се приобщят и други. Оттук нататък шахматистите се надяват на участие в още състезания и завоюване на други отличия.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.