iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанкса е най-добре представилата се атлетка от България по планинско бягане

Перничанкса е най-добре представилата се атлетка от България по планинско бягане 07_1404844616

Милка Михайлова от Перник е най-добре представилата се атлетка от България, като спечели титлата си на 13-то европейското първенство по планинско бягане.

Надпреварата се проведе в формат изкачване-спускане в Гап, Франция.

Михайлова се нареди на 34-та позиция в бягането на 8.1 км при жените. Маринела Нинева финишира на 40-о място, а Антония Маринова е 43-та.

Шампионка стана Андреа Майер от Австрия, пред Матея Косовел от Словения и Сабине Рейнер също от Австрия.При мъжете на 12.8 км Стоян Тевекелев завърши на 40-то място.

Победител е Бернард Дематейс от Италия. Вицешампион стана Роби Симпсън от Великобритания, а трети финишира Мартин Дематейс, който е близнак на Бернард.

Дематейс и Майер триумфираха и преди година на първенството в Боровец, което се проведе във формат изкачване.

Милка Михайлова има и седмо място от европейско първенство преди години, когато то се проведе в Сапарева баня. За съжаление, кандидатурата на Сапарева баня за домакин на световното първенство по планинско бягане през 2015-та година беше отхвърлена. Надпреварата ще се проведе във Великобритания.

Решението беше взето в събота по време на конгреса на международната асоциация по планинско бягане в Полша.Британската кандидатура получи 19 гласа срещу 14 за Сапарева баня. От Българската федерация по лека атлетика, обаче веднага изявиха желание да приемат надпреварата на света през 2016-та година. По време на конгреса Галя Пухалева беше преизбрана за член на Съвета на международната асоциация по планинско бягане. Италианецът Бруно Гоцелино записа поста си на президент на МАПБ.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.