iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанинът Дидо пети на щатското първенство

Перничанинът Дидо пети на щатското първенство 02_1392883595

В събота в "Хинсдел Централ Скул" паркинга беше пълен и се усещаше атмосферата на голямото щатско състезание по колежанска борба.
Залата беше изпълнена с роднини и приятели на борците, който се съревноваваха на четири тепиха изцяло в червен цвят, който отговаряше на името на отбора домакин "Ред Девилс".
След четири победи и две загуби на тепиха перничанинът Дидо Иванов остана пети в крайното класиране на щата Илинойс с население над десет милиона жители.
Дидо загуби по точки от представител на едно от най-силните училища в Илинойс.
“Можеше и по-добре да се представя, но конкуренцията беше голяма, всички състезатели в мойта категория бяха елитни борци. Схватката за влизане на полуфинала, която загубих беше равностойна, съдията може би неволно обърна точките по-едно време, но това го има в спорта ще гледам другият път да съм толкова подготвен, че и съдията да не може да повлияе.“, сподели Дидо Иванов след борбите.
И този път бившият национален състезател по класическа борба Стойчо Иванов беше близо до сина си и го мотивираше преди схватките.
В двубоя си за влизане на полуфинал, нашето момче беше ощетено от главния съдия на тепиха, който за едни и същи ситуации даваше различни точки в полза на американския борец и на нашето момче.
След достойното представяне, Дидо продължава подготовката си в класическия стил, където е силата му. Той ще участва на щатското първенство по класически стил след два месеца и се надява да спечели първото място.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.