iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани спечелиха бронзовите медали в турнир по волейбол доо 15 години

Перничани спечелиха бронзовите медали в турнир по волейбол доо 15 години 05_1401111376

Отборът на ЦСКА (София) беше на първо място в турнира по волейбол за Купата на Красимир Димитров. Турнирът беше за момчета до 15 години и се проведе в столичната зала Триадица, като медиен партньор бяха BGvolleyball.com и Viasport.bg.

Състезанието е в памет на бившият ни национал, волейболен деятел и вицепрезидент на БФВ, като това бе седмото издание на турнира.

До този развой се стигна след като в първия полуфинал от надпреварата Червените победиха Миньор (Перник) с 3:0 и се класираха за финал. В другия полуфинал представителите на Виктория Волей (Пловдив) надделяха над Левски Бол (София) също с 3:0 и достигнаха до спора за първото място.На финала Червените се наложиха над Виктория Волей с 3:0 (26:24, 25:21, 25:21), като триумфираха в надпреварата, а пловдивчани останаха със сребърните медали.

За съжаление на пловдивчани, тимът се яви с половината си състав и някои от състезателите не бяха на лице, но все пак те успяха да опонират на съперника, като стана оспорван и красив финален мач.

Въпреки чистата победа армейците трябваше доста да се потрудят за крайния успех, като с изключение на втория гейм първата и третата част бяха изключително равностойни.

В малкия финал съставът на Миньор (Перник) победи Левски Бол (София) с 3:0 (25:20, 25:23, 25:22) като перничани спечелиха бронзовите медали, а Сините останаха четвърти в класирането.

Двубоят бе също толкова равностоен, като волейболистите на Миньор надделяваха във важните моменти и затвориха и трите гейма и мача в своя полза.В спора за пето място отборът на Марек (Дупница) победи Славия (София) с 2:0, като се игра до два спечелени гейма. Така дупничани завършиха пети, а Белите останаха на шесто място в крайното класиране.

Всяка година турнирът Красимир Димитров се провежда винаги преди държавните финали, като се смята за основен индикатор за моментното състояние на участниците преди финалите за съответната възраст. В него участват шест от най-добрите отбори за съответната възраст, като представянето на състезателите носи информация на треньорите.

Така турнирът се е превърнал във важен елемент от календара на подрастващите, като се чака с нетърпение от всички, а често класирането от турнира се припокрива и на държавните финали.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.