iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани допринесоха за обръщането на унгарците

Перник снимка: Българска федерация по ръгби

Българските ръгбисти отбелязаха общо 4 есета, 3 от които пълни и един наказателен в тежка 33-градусова жега на стадиона на НСА в София в съботния следобед, срещу 4 есета от страна гостите. националният отбор на България по ръгби се класира в по-горна групата група '2C' в Европейската купа на Нациите, след паметен успех над Унгария.Нашите направиха 3 есета в рамките на едва 6 минути в средата на второто полувреме и така спечелиха този изключително важен мач.

Така, през следващия сезон, България ще се състезава в група '2C' с отборите на Армения, Дания, Австрия и Кипър. В състава на националния отбор играха и шестима състезатели на "Валяците", като четирима от тях - Антинио Любенов, Георги Ваклинов, Адриан Евтимов и Светослав Борисов започнаха като титуяри. Като резерви в играта се включиха и Даниел Стефанов и Александър Томанов.

Резултатът беше открит от нашите в 17 минута с перфектно изпълнен наказателен от Смилко Дебренлиев от 40 метра, който щеше да се окаже решителен за крайната победа.
След това унгарците стояха по-адекватно и организирано на терена, възползваха се от изключително лошата игра на България в тъча, както и липсата на идеи в тричетвъртната линия и с 2 есета на Тамаш Одьор (№ 12) и Золтан Хекел (№ 1), съответно в 29 и 36 минута и излязоха напред.Така първото полувреме приключи с преднина за Унгарците 12:3 в тяхна полза.

След почивката, още в 44 минута, Унгария отново отбеляза есе, чрез Ласло Тийзенхофер (№ 10) и след успешната добавка изскочи с преднина 3-19, при което мачът изглеждаше почти решен в полза на гостите.Притиснати до въжетата, българските ръгбисти се събудиха и с много хъс и яростни блокажи започнаха да разколебават унгарците.Последователни есета на Петър Николов 51-та минута, който се отличи и с решителен блокаж на метри от нашето точково поле, талоньора ни ДрагомирРадин, който отбеляза 2 минути по-късно и на капитана Ивайло Иванов след нови 2 минути, за да стане резултатът 22-19.

Така, само в рамките на 6 минути, българите обърнаха мача от 3-19 на 24 на 19 - след успешния допълнителен на Дебренлиев
Подкрепяни от близо 1500 души шумна публика, българите допуснаха гостите да направят есе, при това, след като взеха отсъдена наша схватка. Играчът от втора линия - Андраш Бардош направи близо 25-метров пробив, за да отбележи в средата на вратата и унгарците да се откъснат с 2 точки напред.

Без съмнение, важна роля за това изигра и отстраняването от игра на крилото Цветостин Цветанов малко преди това, получил жълт картон от италианския съдия Виварини.

В последните минути, нашите най-после овладяха сигурно тъча в близост до унгарското точково поле и след това, водени от неуморимия "валяк" Антонио Любенов вкараха спонтанната схватка в точковото поле за есе на Борислав Борисов, който направи резултата 29-26.

Допълнителният удар бе пропуснат от Одаджийски , което остави възможност за Унгария да изравни - с евентуален ждроб или наказателен - и да стигне да изтощителни продължения в жегата. Но до там не се стигна, просто българските ръгбисти не дадоха шанс за гостите да стигнат до отбелязване на нови точки и среща приключи при резултат 29:26. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.