iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Оттеглиха две докладни за предоставяне на помещения за тренировка на клубовете по вдигане на тежести и по бокс

Оттеглиха две докладни за предоставяне на помещения за тренировка на клубовете по вдигане на тежести и по бокс 03_1457683670

Общинският съвет в Перник оттегли две докладни, касаещи предоставяне на помещения за тренировка на клубовете по вдигане на тежести „Атлетик” и по бокс „Перник–Ладимекс”, като те поискаха да им бъдат предоставени за безвъзмездно ползване за срок от 10 години помещения в спортен комплекс „Дружба”.

Предложението за отлагането на двете точки от дневния ред на днешното редовно заседание на ОбС бе направено от Петър Първанов от АБВ, след като по темата протяжно се точиха дълги спорове, уточнения и вмятания за това кой от спортните клубове трябва да плаща наеми и консумативи и кой не.

След 60-минутна почивка Първанов, който е и президент на волейболния клуб „Миньор”, отправи към колегите си Соломоновско предложение, за да се даде възможност на общинската управа да изработи ново коректно решение на проблема. Съветниците се съобразиха с него и го направиха свое решение.

„Като председател на клуба по волейбол зная колко е трудно да се издържат спортните клубове и състезателите, включително плащането на наем за бази и консумативи”, аргументира се Първанов и настоя за равнопоставеност на всички спортни клубове.

Трябва да бъде измерена прецизно точната квадратура на площта на залите за тренировка, които искат да ползват клубовете, като изискванията към тях бъдат съобразени с останалите договори, сключени до момента. По този начин всички ще имат равен старт, твърди Петър Първанов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

10-Март-2017

09-Март-2016

10-Март-2015

10-Март-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com