iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриват три нови спортни полащадки в Перник

Откриват три нови спортни полащадки в Перник 06_1465711189

Три нови спортни площадки ще бъдат открити в началото на следващия месец в Перник и въпреки че всяка една от тях има различни довършителни дейности изграждането им върви по план.

Това установи заместник-кметът по строителството инж.Владислав Караилиев, който направи проверка на обектите. Довършване на настилката се извършва на площадката в кв. „Клепало“между ул.Русе и ул.Варна.На останалите две в кв.Дараците и в кв.„Изток“, пред бл.64,сроковете на изграждане се спазват и дейностите също ще приключване до края на юни. Така спортуващите младежи ще имат възможност да осъществяват спортните си занимания на открито още това лято,а техните родители ще бъдат удовлетворени, че децата им ще има къде да играят през свободното време.

В поименния списък на капиталовите разходи на Община Перник бяха включени четири спортни площадки. Процедурата за изграждането на четвъртата на ул.Рашо Димитров беше спряна, тъй като част от живеещите в кв. Изток се обявиха против желанието на съгражданите си да има такъв спортен обект.

До 15 юни има готовност да започне и строежа на предвидените пет детски площадки.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.