iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отборът по футбол на 11-то ОУ "Елин Пелин" се класира на първо място на турнир

Отборът по футбол на 11-то ОУ "Елин Пелин" се класира на първо място на турнир 11_1479445161

Отборът по футбол на 11-то ОУ "Елин Пелин" се класира на първо място на общинския кръг „Ученически игри” 2016-2017 година, като в турнира, организиран от община Перник, участваха момчета във възрастова категория 5-7 клас.

Младите футболисти от 11-то училище дадоха заявка за победа още с откриването на резултата в 2-та минута на двубоя. Добре организираната им игра донесе още 6 попадения в противниковата врата. При резултат 7:0 възпитаниците на г-жа Орманова се поздравиха с победа. Медалите на финалистите и Купата на победителите връчи заместник-кметът Йордан Павлов. Той поздрави отборите за спортменската игра от името на кмета д-р Вяра Церовска и пожела на младите футболисти да достигнат до финалната фаза на игрите, а в по - далечно бъдеще да представят града ни по национални и международни футболни терени. Отборът - победител продължава участието си в следващия етап от Ученическите игри - областният.

По думите на спортния експерт в община Перник Десислава Стойова ученическите игри се провеждат всяка година и са част от утвърдения Национален спортен календар на Министерството на образованието и науката и се реализират съвместно с Министерството на спорта , Българска асоциация „ Спорт за учащи” и Български футболен съюз. Ученическите игри преминават през пет етапа- вътреучилищен, общински, областен, зонален и финали. Във втория етап по традиция в община Перник се провеждат състезания по 6 вида спорт – футбол, лека атлетика, тенис на маса, баскетбол, волейбол и шах мат. Във всички спортове се състезават по три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас. До края на тази седмица ще се изиграят и мачовете от турнирите по футбол в останалите възрастови групи.

На 19 ноември , събота - от 10.30 часа, на стадион „Металург” ще се проведе състезанието по лека атлетика при момчета и момичета в категория 5-7 клас.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.