iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отборът на „Валяците” не можа да дублира титлата си

Отборът на „Валяците” не можа да дублира титлата си 06_1402381444

Отборът на „Валяците” не можа да дублира титлата си и във варианта на Ръгби 7. В последните години отборът доминира изцяло в държавните първенства по ръгби.

При тази разновидност на играта на терена излизат седем, а не петнадесет състезатели, както е в класическото ръгби, което само по себи си дава възможност да повече динамика, по-малко схватки и предимство на по-бързите състезатели.

В тридневната надпревара във Варна „Валяците” стигнаха до полуфинал, но там не успяха да победят НСА и загубиха с 10:20 в най-оспорвания мач на турнира. Това автоматично ги прати да играят за разпределение на трето-четвърто място. В битката за бронзовите медали перничани спечелиха с 28:5 срещу отбора на „Локомотив”(София) и станаха трети. На финала НСА разгроми домакините от „Спартак”(Варна) с 30:5 и заслужено стана шампион на страната. Пети остана тимът на „Балкански котки”(Берсовица), следван от „Янтра”(Габрово). Последен ,седми, е новият отбор на „Ботев”(Бургас). Перничани играха в състав: Александър Томанов ( капитан), Цветан Спасов, Влади Методиев, Влади Михов, Георги Сотиров, Спартак Игнатов, Антонио Иванов, Николай Гюндерски, Иво Печеризов и Явор Драгнев.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.