iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отборът на "Миньор" по волейбол остана в играта за Суперлигата

Отборът на "Миньор" по волейбол остана в играта за Суперлигата 03_1425891740

500 зрители дойдоха в зала „Борис Гюдеров”, за да подкрепят отбора на „Миньор” в мача му срещу КВК „Габрово” в снежната неделна вечер.

Сред тях и няколко десетки представители на фен-клуба на „Миньор”, които със знамена и тъпани създадоха добра атмосфера в залата.В първите минути домакините започнаха много сковано и гостите дръпнаха с 4:1. Това обаче беше единствениото им повеждане в гейма. Миньорци изравниха при 5:5. После Красимир Стефанов от гостите прати топката в мрежата при своя атака, а Асен Дапев посрещна лошо и преднината на „Миньор” стана 7:5. Първото техническо прекъсване дойде при 8:7, но след това на сервиса застана Радостин Денков. Последваха куп грешки от страна на гостите и добра игра на миньорци, която доведе резултата до 12:7. По-нататък перничани владееха напълно положението на терена и сбъркаха противниците си от блокади и контри, за да доведат нещата до 16:8. От там до края на гейма нещата изглеждаха катастрофални за гостите, особено що се отнасяха до организацията на играта им и геймът приключи закономерно при 25:16 за „Миньор”.

Втората част започна сравнително равностойно до 4:4. Постепенно домакините взеха преднина, която от вачало беше точка-две, после стигна до 4 при 14:10 и нарасна застрашително при 18:12, което принуди старши-треньорът на гостите Любомир Герасимов да вземе и второто си техническо прекъсване при 18:12. То обаче не промени нещата по никакъвначин,защото неговите състезатели продължаваха да посрещат лошо, организацията в играта им куцаше и те често бяха хващани на блокада. Така краят на гейма дойде логичнопри резултат 25:22 ,въпреки малката драма в неговия край. След като домакините поведоха с 24:16 послредваха шест поредни точки от страна на гостите ,които доведоха резултата до 24:22 преди Радостин Денков да проумее,че и без да удря с всичка сила може да се стигне до успех. Той пусна топката в центъра на полето на габровци и фиксира крайното 25:22.

Третата част започна унищожително за гостите, като домакините набързо поведоха със 7:1.Първото техническо прекъсване дойде при 8:2 за „Миньор” и това до голяма степен предопредели изхода на гейма. Любомир Герасимов набързо изгърмя и двете си технически прекъсвания до деветата точка на миньорци. Развоя на гейма обаче показа колко е паднало нивото на гостите в сравнение с миналата година. Второто техническо прекъсване дойде при 16:7, а бившият национал в състава на КВК „Габрово” беше изваден от отбора, защото просто не можеше да посрещне свястно елементарен сервис.Младите момчета, които остнаха на игрището в компанията на ветерана Димитър Божилов, който игра като либеро в никакъв случай не бяха равностойни на отбора на „Миньор”.Стегна се и до няколко комични изпълнения на Асен Дапев, който веднъж хвана топката досущ като вратар след забиване на пернишки нападател, после при нападатение улучи отстрещната стена. За разлика от втората част,в тази миньорци останаха концентрирани до края на гейма и приключиха частта при 25: и срещата с 3:0 гейма. Така габровци се връщат във Висшата лига през следващата година, а „Миньор4 ще чака противника си от втория ешелон,за да играе плейаут. С оглед на оповестения от федерацията регламент, който предвижда пълно изиграване на плейофи във Висшата лига, това най-вероятно ще стане някъде около Гергьовден.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.