iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отборът на "Миньор" би "Беласица"

Отборът на "Миньор" би "Беласица" 11_1447681607

„Миньор” би отборът на „Беласица”, като срещата започна с едноминутно мълчание памет на загиналите при атентатите в Париж. На мача присъстваха около 500 зрители в слънчевия неделен следобед, сред които и бившият треньор на перничани Николай Тодоров – Кайзера, който изгледа срещата в компанията на Славчо Павлов. Първото полувреме премина при доста скучна игра, в която интересните положения и пред двете врати почти липсваха. Все пак, миньорци стигнаха до една чиста ситуация в 22-та минута на мача когато Даниел Стефанов изведе Симеон Ганчев в чиста позиция в наказателното поле на гостите зад тяхната защита и на десетина метра от вратата на Кирил Георгиев, леко вдясно. Диаганалният удар на пернишкия нападател обаче премина на десетина сантиметра от страничната греда на „Беласица”. До края на полувремето не се случи нищо интересно.

Втората част на срещата обаче започна с бурен натиск към вратата на футболистите от Петрич. Още в 47-та мнута удар на Христо Габаров профуча застрашително покрай вратата на Кирил Георгиев и като че ли предвещаваше това, което ще се случи. В следващата минута Дани Стефанов центрира пред вратата, там в компанията на двама защитници на гостите беше Димитър Панталеев. В опит да обработят топката бранителите на „Беласица” я спряха удобно за пернишкия нападател и той не се поколеба да я прати в мрежата за 1:0. Само след две минути Симеон Ганчев беше изведен в чиста позиция пред вратата на „Берасица” и с хубав полувисок удар вкара за 2:0, като в голяма степен лиши мача от интрига. Гостите изглеждаха нокаутирани и с единствената мисъл да загубят с по-малко този двубой. Все пак, в 63-та минута на мача стигнаха до единственото си по-смислено нападение, което завърши с хубав удар на Красимир Шапкаров от волле, но топката мина покрай лявата странична греда на Алекс Георгиев. В 64-та минута Симеон Ганчев направи хубав пробив по десния фланг, стигна до аутлинията и после върна чудесно топката към Димитър Панталеев, който, сам срещу вратаря на гостите, я насочи полувисоко към вратата, но Кирил Георгиев ликвидира опасността, като изби топката в корнер.

Последва изпълнението на два поредни ъглови удара, като при втория Симеон Ганчев се размина с топката на границата на наказателното поле.След още пет минути двойно подаване между Симеон Ганчев и Дани Стефанов изведе Ганчев на чиста позиция и той не сгреши, като вкара 11-ия си гол в изиграните досега от него срещи за „Миньор” в Югозападната „В” ФГ. Припомняме ви, че първата му поява с екипа на „чуковете” е на 27 септемви, когато с двата си гола донесе победата на „Миньор” при гостуването му на „Септември” в мач от осмия кръг на първенството на Югозападната „В” ФГ. До края на срещата не се случи нищо запомнящо се. Предимството на „Миньор” си остана, но пернишките нападатели не преследваха вече така настойчиво гола след като стана ясно, че няма как да загубят мача. Гостите пък явно се бяха примирили с мисълта, че няма да вземат нищо от този мач, но се стараеха все пак резултата да не се обърне на разгром. Следваха смяна след смяна от страна на двамата треньори Васил Гергов от „Беласица” и Петър Анестиев от „Миньор”. В игра за перничани се появиха юошите Денис Йорданов и Денислав Балев, а играта се понакъса малко, но всичко приключи с хубава победа за „Миньор”. На перничани им предстои трудно гостуване в Сандански на силно представящия се отбор на „Вихрен”

Резултат: Миньор – Беласица 3:0

Голмайстори: 1:0 48-ма Панталеев, 2:0 50-та Ганчев, 3:0 69-та Ганчев

Състави: Миньор: Георгиев, Томов, Олегов, Софрониев, М.Иванов, Панталеев (71 Д.Йорданов), Илиев, Габаров, Стефанов ( 83 Балев), Ганчев, Милчов ( 76 Найденов)

Беласица:Кир. Георгиев, Метушев, Наков, Граминов, Костов, Кост. Георгиев, ( 46 Кочев), Шапкаров, Петров ( 76 Макенджиев), Бояджиев ( 70 Стоев), Таушанов, Танев

Жълти картони: Стефанов ( Миньор), Танев (Беласица)

Съдии: главен съдия Людмил Павлов, асистенти: Иван Станев, Красимир Кирилов

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.