iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От сто покани, едва пет фирми са уважили обявената за вчера среща на "Миньор"

От сто покани, едва пет фирми са уважили обявената за вчера среща на "Миньор" 07_1404854853

„Миньор” не беше подкрепен от пернишкия бизнес, въпреки опитите на община и ръководство на клуба да съберат едри и дребни спонсори на едно място. Целта им беше да се обединят усилията в опит, да се осигури подходящо финансиране на отбора.

Толкова подходящо, че да се върне в професионалния футбол. За съжаление, от сто покани едва пет фирми са уважили обявената за вчера среща на представителите на Управителния съвет на клуба в местния бизнес. Останалите просто не искат да помагат. В тия тежки за бизнеса времена, човек едва ли може да им се сърди. Но пък не може и да не си зададе въпроса само 10 ли са тази, които могат да помогнат. Защо 10? Защото петте фирми на членовете на Управителния съвет дават средства. Та с петте евентуално нови, ще станат десет.

Крайно недостатъчно за град като Перник. Защото ред по-малки градчета успяваха да намерят финансиране на клубовете си, а да си спомним ли,че „мегаполис” като Гоце Делчев изкара две години в „А” група. В „Б” група пък фигурираха тимове от градове като Гълъбово, квартал Бистрица и т.н. Значи, ако има желание, нещата се случват. В Перник обаче май само се критикува и се обяснява колко зле се живее в този град, а като дойде ред на реални действия и помощ, нещата отиват от зле по-зле. И накрая една малка добавка. Съвсем без пари и в пълно неведение ще го има ли изобщо е волейболния отбор на града, който пред няколко месеца съвсем на аматьорски принцип си заслужи правото да играе в Суперлигата на България. Впрочем, нищо ново под слънцето. В случай,че петте фирми, които са присъствали на срещата откликнат с реални действия, ще опровергаем собствените си негативни размисли.С най-голямо удоволствие…..

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.