iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Определиха кога ще избират най-добрите спортисти на Перник

Определиха кога ще избират най-добрите спортисти на Перник 12_1418714309

Уточниха точната дата, на която ще бъдат наградени десетте най-добри спортисти на Перник.

Събитието за пореден път се организира от община Перник, а десетката е формирана след гласуването на спортните журналисти от града. В момента тече подготовката на събитието, като се подготвят специални видеовизитки на спортистите.

Вчера екип на организаторите беше в СУ „Олимпиец”, където беше направено видеопредставяне на трите момичета от училището, които попадат в десетката на най-добрите. Събитието ще е във фоайето на втория етаж на Двореца на културата.

Миналата година събитието пак беше там и премина при повишено настроение, тъй като спортистът на Перник Иво Ангелов стана и „Спортист на годината” на страната. Миналата година Общинският съвет гласува 3000 лева на Иво Ангелов персонална награда.

Интересното е дали през тази година спортистът на Перник ще получи някакъв паричен еквивалент за труда си. Всъщност, в историята на номинирането и награждаването на „Спортист на Перник” само на три пъти до този момент победителите са взимали парични премии. Освен Иво Ангелов с награда от 1000 лева си е тръгвала и Александра Накова.

Най-щастливи бяха спортистите преди повече от десет години, когато изненадващо на церемонията, проведена тогава в бара на хотел „Струма” , покойният вече бизнесмен обяви и раздаде по един милион неденоминирани лева на всеки от десетката. Ето и имената на номинациите за тази година, в разбъркан вид, класацията, по традиция става ясна във вечерта на обявяването на наградите:

Димитър Стаменов – волейбол

Цветелин Спасов – ръгби

Василена Йорданова – таекуондо

Диляна Спасова – сумо

Виктория Павлова – самбо

Александър Костадинов – борба

Карина Василева – самбо

Кристиан Иванов – мотоспорт

Ради Данов – шахмат

Христо Маринов – борба

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.