iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Някои фенове подкрепят идеята "Миньор" да стане общински клуб, други - не

Някои фенове подкрепят идеята "Миньор" да стане общински клуб, други - не 07_1436874529

Идеята „Миньор” да стане общински клуб разбуни социалните мрежи и коментарите по различните форуми на сайтовете, които отразяват новините в града.

Феновете като че ли в началото безрезервно подкрепиха идеята, като даваха за пример „Пирин”(Благоевград), който във формата общински клуб премина за три години през три нива на футбола. По-късно обаче взеха да се появяват и мнения, които са в противоречие с идеята. Ето някои от мненията на фенове и в двете посоки:

Да, общината трябва да помага на отбора на 100%. Миньор е гордостта на Min - Balkan (3)Перник, лицето на града. В този западнал град наистина няма друго нещо с което да се гордеем. Трябва да се борим Миньор да го има с цената на всичко. Много общини издържат местните отбори, защо и при нас да не е така. След като пернишките бизнесмени са мърши и не могат да издържат отбора, нека общината го направи – така смята фен, който подкрепя идеята.Друг пък, от по-умерените фенове като че ли застава на реалистична позиция,че това е възможно,когато има пари и за дрпугите дейности: Твърдо за спорта съм и подкрепям Миньор, като отбор. Но, уважаеми фенове, отбора може да стане обшински и да се издържа от общинския бюджет, едва, когото общината е достатъчно богата, решила е всички други социално значимии проблеми на гражданите и едва тогава да отдели средства за издръжка на спортен отбор, която съвсем не е малка. Съгласете се, че в момент когато целия град е разкопан, няма нормален транспорт, заринати сме в боклук и т. н. няма как да се отделят пари за издръжка на фугболен клуб, защото има доста по-належащи и жизненоважни неща за всички граждани, където да се влагат парите от данъците на всички хора. Приоритетни са интересите на всички граждани данъкоплатци и на общината, като инфраструктура, а чак след това интереса на Миньор. Дано общината някога стане достатъчно богата, за да може да си позволи да издържа Миньор, и всички съграждани да се гордеем с постиженията на отбора.Има и крайни позиции като: Твърдо НЕ !!!Някои ще си ритат топката за кеф, ще продават мачове, а аз с моите данъци ще им плащам огромните заплати, за да могат да ги харчат по миски и за джипове. А за болницата и детските градини няма пари, нали. Пълна мизерия е там. Бази боже, да ви се наложи да полежите в болницата. Ужас!. Та един отбор гълта милиони. Като нищо може да фалира общината. Твърдо НЕ !!!Ако се разсъждава логично, във всяка от изказаните позиции има и доста логика и истина. Едно обаче е неоспоримо: „МИНЬОР ТРЯБВА ДА ГО ИМА”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.