iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Националните аматьори ще бъдат тренирани от Валерий Дамянов

Националните аматьори ще бъдат тренирани от Валерий Дамянов 07_1406107470

Валерий Дамянов, който е старши-треньор на „Миньор”, Перник, ще е новият наставник на националния аматьорски тим. Това съобщи секретарят на аматьорската лига Александър Шатровски.

Дамянов ще води отбора на предстоящите квалификации за европейско първенство, които ще се състоят през септември месец в Сърбия. Перник има традиции в тази сфера след като Валентин Лазаров беше помощник-треньор на Красимир Манолов, когато българите се класираха на финалите на европейското първенство.

За помощник на Дамянов обаче най-вероятно ще бъде назначен треньор от някой от останалите три региона, на които е разделен аматьорския футбол в страната. Той апочва своята футболна кариера в отбора на ПФК Локомотив (София), за който играе в продължение на пет години (от 1981 г. до 1986 г.).

През 1986 година подписва договор с ЦСКА “Септемврийско знаме”, където играе в продължение на една година.След като напуска ЦСКА през 1987 година, подписва с отбора на ПФК Пирин (Гоце Делчев), където играе до 1989 година, след което прекратява активната си спортна кариера. Започва да работи като треньор в отбора на ФК Исперих през 1989 година, а по-късно води ФК Миньор (Рудозем).В продължание на осем години води Детско-юношеската школа (ДЮШ) на ПФК Локомотив (София), а през 2009 година става старши треньор на ОФК Несебър (Несебър), но е освободен през с.г., въпреки, че отбора е начело в Източната “Б” ПФГ].

През 2010 е начело на Спортист (Своге). След това преминава през „Витоша”(Долна Диканя), „Светкавица”(Търговище) и др,преди да се озове в „Миньор”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.