iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Миньор" започва контролните срещи с победа

"Миньор" започва контролните срещи с победа 07_1437371057

Треньорското дуо Петър Анестиев и Тони Евтимов регистрира първи успех в контролните срещи. Те са част от подготовката на отбора на „Миньор” за есенния дял на на първенството на Югозападната „В” ФГ, което предизвика небивал за България медиен интерес.

През първото полувреме двамата треньори заложиха на познати имена и се получи много здрав сблъсък, в който головите положения не бяха много, но имаше много борба и желание за игра. Перничачни първи стигнаха до голово положение в 28-та минута, когато Даниел Стефанов отклони топката с глава след центриране от корнер, тя се насочи към Адриан Олегов, който беше дастанал на пет метра от вратата, но защитникът на „Миньор” не успя да улучи топката и да открие резултата. Шест минути по-късно гостите откриха, като материализираха една от редките си атаки през първата част.

Атанас Пенков центрира отдясно,а защитата на миньорци остави непокрит в близост до вратата Любослав Александров и той с глава прати топката в десния ъгъл на вратата, защитавана от Мартин Симеонов. Две минути преди края на първото полувреме се получи любопитна ситуация.Атанас Пенков от гостите се откъсна сам на 30-40 метра от вратата на „Миньор”. Вратарят на перничани тръгна да го пресреща и се опита да избие с глава насочената към Пенков топка, но я изчисти така, че тя отново попадна на крака му. Нападателят на „Велбъжд” се опита от волле да вкара гол, но изстреляната от него топка не улучи рамката на вратата. Гостите изкараха мача без номера на фланелките, което допълнително затрудни отразяването на мача. През второто полувреме домакините натиснаха здраво и набързо обърнаха головото съотношение на терена. В 46-та минута на срещата влезлият като резерва Кристиян Димитров се възползва от грешка в защитата на гостите, овладя топката в наказателното поле и я плъзна покрай вратаря на гостите в десния долен ъгъл на вратата.

Пет минути по-късно Даниел Стефанов изскочи зад защитата на „Велбъжд” леко вдясно в наказателното поле и насочи топката в близкия ъгъл на вратата. След около пет минути треньорите и на двата отбора започнаха да сменят титулярите и качеството на играта поспадна, но не и желанието за изява на футболистите. Влезлите в „Миньор” футболисти в по-голямата си степен са юноши на отбора и показаха желание за изява. Гостите стигнаха само до едно голово положение в 72-та минута, когато техен нападател изскочи в непосредствена близост пред пернишката врата но ударът му беше избит с крак от влезлия като резерва Мартин Първанов. Срещата беше изгледана от стотина зрители, които дойдоха да гледат отбора в горещия съботен преди обед. Следващата контрола на „Миньор” ще е в сряда в Радомир, когато един срещу друг ще се изправят „Струмска слава” и „Миньор”, но часът на мача все още не е уточнен.

Миньор – Велбъжд 2:1

Голмайстори: 0:1 34-та Любослав Александров, 1:1 46-та Кристиян Димитров, 2:1 51-ва Даниел Стефанов

Състав на „Миньор”:Мартин Симеонов, Иво Райков, Адриан Олегов, Юлиян Арсов, Антон Киров, Виктор Софрониев, Димитър Панталеев, Даниел Стефанов, Сидер Томов, Мартин Найденов, Даниел Йорданов ( Мартин Първанов, Стивън Кирилов, Емануел Мартинов, Кристиян Димитров, Адриан Богомилов, Кристиян Петков, Георги Милчов, Александър Димитров

Главен съдия: Владислав Светославов

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.