iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор загуби домакинството си срещу Черноморец-Бургас

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]
Миньор загуби домакинството си срещу Черноморец-Бургас.„Конникът без глава” от Бургас се наложи с минималното 1:0 над Миньор като гост. Тимът на Георги Василев може да съжалява, че  не си тръгна с много по-убедителна победа. Две греди и куп още други положения се случиха пред Иван Чворович, който бе най-добрият играч за перничани. Голът в двубоя бе дело на Браганца през първото полувреме.

 С този успех Черноморец запази осмото си място в класирането с 35 точки, а „чуковете”  останат на десетото място.

 Момчетата на Стойчо Стоев смело може да се каже, че бяха неузнаваеми през първите 45 минути. „Чуковете” не показаха стабилност и увереност в действията си. Те допускаха елементарни грешки в средата на терена, трудно организираха атаките си и стражът на гостите от Бургас Колев нямаше много работа през първата част.

 Показателно за изненадващо слабата игра на перничани е, че те нямаха нито един точен удар за полувремето. „Жълто-черните” разчитаха на изсипани топки в наказателното поле, пасове от дълбочина, но бургазлии се бяха наредели добре и трудно позволяваха на противника да действа свободно.

 Играчите на Черноморец започнаха срещата със самочувствие и бяха по-активните на терена. Те по всякакъв начин се опитваха да намерят верния път към Чворович, виждаше се разнообразие в техните действия и на няколко пъти доста поизпотиха отбраната на домакините. В  28-ата минута Андонов бе изведен много добре, озова се сам срещу вратаря, шутира силно, но топката срещна горната греда.

 „Акулите” продължиха да играят вдъхновено, докато това положението с гредата не бе сигнална лампа за Миньор. Домакините по никакъв начин не промениха стила си на игра  и на моменти приемаха играта в своята половина.

 Добрата игра на Черноморец се увенча с успех в 34-ата минута. Тогава Андонов намери Браганца с техничен пас в наказателното поле, той улови на точката за изпълнение на дузпа, завъртя се и с плътен удар с левия крак не остави шансове на Чворович да реагира навреме.

През втората част на двубоя статуквото на терена не се промени. Гостите от Бургас отново игра максимално концентрирано и опасностите пред вратата на „чуковете” не закъсняха. „Акулите” за пореден път пропуснаха да направят преднината си още по-комфортна. В 62-ата минута голмайсторът Браганца излезе сам срещу вратаря и отправи мощен изстрел, който срещна страничния стълб на вратата, пазена от Чворович. След това положение защитата на „чуковете” би трябвало да си вземе поука, тъй като това бе поредният път, в който нападател се озовава сам срещу вратаря.

  Най-чистото положение за домакините стана чак в 71-ата минута, когато Василев остана непокрит в наказателното поле, топката попадна при него, но от три метра не успя да я прати във вратата на Колев. Малко по-късно Муитис се възползва от поредна грешка в пернишката защита и отправи бомбен удар от пет метра. Чворович обаче показа класата си и изби. Благодарение на него и на късмета на бургазлии Миньор може да бъде благодарен, че се размина само с минимална загуба.

 В заключителните минути драмата бе пълна. Влезлият като резерва Румен Рангелов нацели горната греда, но радостта нямаше да трае дълго, защото страничният съдия бе вдигнал флага за засада. Въпреки това положението беше красиво. Финалният щурм на миньорци обаче се оказа недостатъчен…

Редактор: Стояна Здравкова Източник: Нов спорт

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.