iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Миньор" влиза в Б група

"Миньор" влиза в Б група 05_1431847311

Отборите на "Миньор", Перник и на "Етър", Велико Търново почти сигурно ще влязат в Б група от новия сезон, въпреки че няма да са победители в своите трети дивизии - Югозападна и Северозападна.

Болярите твърдо остават втори след шампиона "Спартак", Плевен, докато чуковете все още имат шанс да изместят Оборище от върха. Това обаче едва ли ще се случи с оглед на пo-лесната програма до края на тима от Панагюрище. Отделно "Оборище" има предимство в преките мачове.

"Миньор" и "Етър" се очаква да влязат по втория начин заради увеличаването на броя на тимовете в Б група от новия сезон. Двата тима вече са били предупредени за тазу възможност от БФС. Както е известно, клубовете от А група ще имат право да включат свои Б отбори във втория ни ешелон. Засега обаче те няма да са много. Почти сигурно такива тимове ще имат "Лудогорец", "Литекс", "Левски" и "Беро"е. Другите все още умуват. За да запълни Б група до 22 или 24 отбора, БФС ще вкара "Миньор" и "Етър". Покана ще бъде отправена и към вторите клубове на Североизток и Югоизток. Но там битката за позицията все още е доста здрава, а не се знае дали те ще отговорят с "да”, както виолетовите и перничани.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.