iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Миньор" спечели мач срещу "Виктория волей" и остана в Суперлигата

"Миньор" спечели мач срещу "Виктория волей" и остана в Суперлигата 05_1431939017

В събота в зала „Христо Ботев” в София се изигра плейаута за определяне на последния участник в Суперлигата. „Миньор” игра срещу „Виктория волей”.

Двата тима имаха различна игрова подготовка - пловдивчани играеха мач след мач в плейофите на втория волейболен ешелон, голяма част от тях са участници и в юношеския национален отбор, докато перничани нямаха официален мач от осми март, а и тренировките им поради на практика аматьорския статут на отбора, не се отличаваха с желязна редовност.

Мачът започна доста оспорвано и първата почивка дойде при 8:6 за миньорци. Разликата се запази до 12:10, тогава последваха блок на Захари Николаев и две атаки в аут на волейболистите на „Виктория волей” и разликата стана 15:10 за миньорци. При 19:15 Димитър Стаменов направи точка от сервис за 20:15.

Волейболистите от Пловдив направиха 19:22, след което последваха две поредни точки на перничани за 20:24. Въпреки двете точки за противника, до обрат не се стигна,за да приключи гейма с 25:22 след атака на Захари Николаев.

Вторият гейм започна с размяна на водачеството, първо 5:3 за „Миньор”, после 7:5 за „Виктория волей”, след това 8:7 за „Миньор” и т.н. При 9:11 настъпиха моментите, които решиха изхода на гейма. Първо след силен сервис на Мартин Симеонов и блок на Любослав Симеонов стана 9:12. След това Стефан Иванов сбърка атаката за 9:13. Последваха две точки от сервис за 9:15 и разликата вече беше трудна за стопяване. В края на гейма пловдивчани съвсем се объркаха, за да се стигне до 10:22 в тяхна вреда. До края на гейма волейболистите на „Виктория волей” се отличиха всичко на всичко с един добър сервис на капитана Ивайло Иванов, който им донесе директна точка, но това не можеше да промени изхода на гейма, който приключи с убедителното 25:13 в полза на „Миньор”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.