iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор разби ЦСКА на Стадиона на Мира

Миньор разби с два на нула ЦСКА

Миньор разгроми ЦСКА. Жълто сините откриха резултата в началото на второто полувреме чрез Стойчев, а 8 минути преди края Траянов сломи шансовете на ЦСКА, вкарвайки втори гол. Малко преди това столичани пропуснаха дузпа, отсъдена по повече от съмнителен начин за игра с ръка в полето. От бялата точка обаче Мораеш не успя да преодолее Чворович.
Така 2 кръга преди края Лудогорец получи своя шанс да атакува титлата. В следващия кръг тимът от Разград гостува на отпадналия Калиакра, докато ЦСКА приема в София шампиона Литекс. При победи за лидерите, всичко ще се реши в последния кръг, когато в директен спор за трофея Лудогорец ще приеме на свой терен ЦСКА!
Двубоят на „Стадиона на мира" в Перник сравнително скучно, като в началните минути пред двете врати не се случи нищо интересно. Гостите от ЦСКА наложиха териториален натиск, който обаче не доведе до желаните резултати.
Първата по-сериозна опасност дойде в 28-ата минута, когато отлична атака на ЦСКА бе завършена със силен удар от Карачанаков, но Чворович показа рефлекс и изби в корнер. Секунди по-късно дойде и най-дискусионният момент за първата част. Мораеш бе изведен сам срещу вратаря, след което бе фаулиран от Чворович. Главният съдия Таско Тасков не посмя да посочи бялата точка. На повторенията обаче също така се видя, че бразилският нападател на „червените" е бил в положение на засада. В крайна сметка - нито засада, нито дузпа.
В самия край на първата част домакините също получиха шанс да се разпишат. Бразилецът Том излезе на стрелкова позиция, но ударът му бе спасен с вещина от М'Боли.
Втората част започна ударно за Миньор. В 52-ата минута Том центрира от свободен удар, Борислав Стойчев се извиси над „червената" отбрана и с глава матира М'Боли - 1:0!
Няколко минутки след това Брахими се озова очи в очи с М'Боли, опита да го финтира, но тъмнокожият вратар се хвърли лъвски и отне топката от краката на полузащитника.
Въпреки, че се оказа догонващи в резултата, футболистите на Стойчо Младенов трудно успяваха да организират смислена атака. Времето бавно си минаваше, а мачът се развиваше изцяло по вкуса на Миньор и Лудогорец.
В 77-ата минута ЦСКА получи дузпа! Таско Тасков видя игра с ръка в полето на Христозов и посочи бялата точка. Зад топката застана Жуниор Мораеш, който стреля слабо, несериозно и по никакъв начин не затрудни Чворович! Каква драма в Перник!
В 82-ата минута, при една контраатаките си, футболистите на Миньор вкараха втори гол. Ванчо Траянов отправи като на шега удар от около 22-23 метра, топката се отправи застрашително към долния ляв ъгъл на „червената" врата и се оплете в мрежата - 2:0! М'Боли сякаш остана изненадан от този удар и не успя да реагира навреме.
До края на срещата домакините можеха да вкарат трети гол, но ударът на Марков облиза десния страничен стълб на вратата на столичани. 
Източник: topsport.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.