iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


„Миньор” приключи участието си в аматьорската лига

„Миньор” приключи участието си в аматьорската лига 11_1447310489

Пернишкият футболен отбор „Миньор” приключи участието си в турнира за Купата на аматьорската лига след като отстъпи с 0:1 в Сапарева баня на местния „Германея”.

Пернишкият тим беше изграден от доста юноши, като мачът се използваше повече за обиграване на състава. Четирима от юношите изиграха по цял мач като на вратата през 90-те минути пази Мартин Симеонов. В игра през цялото врече бяха и Никола Парашкевов, Денислав Балев и Алберто Ленчов. На резервната скамейка останаха други двама юноши – Емануел Йорданов и Валентин Фиданов. Домакините поведоха в 22-та минута на мача, а в 86-та минута съдийската бригада отмени по абсурден начин гол на Виктор Софрониев с глава след корнер, маркирайки засада. До този етап перничани стигнаха след като се наложиха в първия кръг над отбора на „Струмска слава” след 1:1 в редовното време и победа след дузпи.. Противниците им изиграха три мача, за да достигнат до мача си срещу „Миньор”.

„Германея” спечели срещу „Марек”(Дупница) в първия кръг и с дузпи срещу „Велбъжд”(Кюстендил) след 0:0 в редовното време. В последния етап отборът от курортното градче отстрани ФК „Кюстендил” след доста атрактивен мач с 5:3. Така „Германея” ще продължи в следващия етап на турнира. Въпреки многото проблеми в отбора старши-треньорът Петър Анестиев заяви,че в неделя с всички сили ще се гонят трите точки, тъй като след това предстои тежко гостуване в Сандански на местния „Вихрен” и домакинство на ЦСКА, като и двата мача не се очертават като много точконосни.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.