iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор победи като гост Монтана

Миньор Перник

С 2:1 в първи мач от 22-ия кръг на „А“ група Миньор победи Монтана. Чуковете откриха резултата на стадион "Огоста" в 53-ата минута с гол на Крум Бибишков от дузпа. Борислав Стойчев удвои преднината на „жълто-черните“ в 68-ата, а Мирослав Антонов намали резултата в 80-ата също от бялата точка.

Минути преди началото на срещата феновете и футболистите на двата отбора се обединиха, изразявайки подкрепата си към капитана на националния отбор Стилиян Петров, чиято съдба разтресе футболната общественост не само в България, но и на Острова. Двете агитки изгиднаха транспаранти с пожелания за скорошно оздравяване.

Двубоят започна бурно във високо темпо и още в 3-ата минута жълто – черните можеха да открият резултата. След центриране отдясно в наказателното поле Бибишков се размина с топката, а след това на празна врата екзекуторът наЛевски, Милен Василев, нацели страничната греда.

Постепенно обаче монтанчани се окопитиха и на свой ред иззеха инициативата.
Най-чистите ситуации за домакините се откриха пред Борислав Борисов, чийто удар от воле бе отразен с вещина от Чворович.

„Чуковете” излязоха пределно мотивирани на терена след почивката и не след дълго техните усилия дадоха резултат.
В 53-ата минута Милен Василев нахлу на скорост в наказателното поле на Монтана и бе фаулиран от Тихомир Трифонов. Главният рефер на двубоя Мартин Богдев не се поколеба и веднага посочи бялата точка. Зад топката застана Крум Бибишков, който хладнокръвно реализира.
Добили самочувстие от попадението, „чуковете” заиграха още по-добре.
Така се стигна до 68-ата минута, когато Фарес Брахими намери Борислав Стойчев в наказателното поле на монтанчани, за да може последният с премерен удар да удвои преднината.

След разбъркване след корнер в пеналтерията на Миньор, удар на Тихомир Трифонов бе изчистен от голлинията от Борислав Стойчев, но с това опасността не премина. Само секунди по-късно Иван Михов спря удар на монтанчани с ръка в наказателното поле и Богдев отсъди втора дузпа в мача.

Мирослав Антонов намали преднината на Миньор десет минути преди края. 

Източник: minyor.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.